Zijn jouw zonnepanelen verzekerd?

Gepubliceerd: 22-12-2023

Zonnepanelen vallen doorgaans onder de dekking van jouw woonhuisverzekering. Dit geldt echter niet altijd. Zijn jouw zonnepanelen meeverzekerd?

Bij de meeste verzekeraars zijn zonnepanelen standaard meeverzekerd als ze zijn bevestigd aan jouw woning of op het dak. Controleer goed of zonnepanelen zijn meeverzekerd bij jouw woonhuisverzekering of dat je moet melden dat je zonnepanelen hebt.

Voor huurders en appartementen met een VVE is het anders geregeld:

• Heb je een huurwoning en zonnepanelen op het dak? Controleer of schade aan de zonnepanelen worden vergoed door de verzekering van jouw verhuurder of VVE. Is dit niet het geval? Dan vallen de zonnepanelen meestal onder de dekking van jouw inboedelverzekering. Tenminste, als jij of een vorige bewoner de zonnepanelen heeft laten plaatsen. Heeft de verhuurder of VVE zelf de zonnepanelen laten plaatsen? Dan hoef jij verder niets te doen.

Veelvoorkomende schades aan zonnepanelen
Om goed voor jouw zonnepanelen te zorgen en de kans op schade te verkleinen, is het belangrijk om ze regelmatig schoon te maken en te controleren. Gelukkig zijn zonnepanelen goed bestand tegen weersinvloeden als hagel en storm. Toch is de kans aanwezig dat je zonnepanelen schade oplopen. Denk bijvoorbeeld aan schade door:

• Blikseminslag
• Brand
• Diefstal
• Glasbreuk

Check daarom goed de verzekeringsvoorwaarden en zorg ervoor dat jouw zonnepanelen goed verzekerd zijn!

Tip: Overweeg je zonnepanelen te plaatsen? Neem dan contact met ons op zodat wij je verzekering kunnen checken. We kijken graag met je mee welke schade jouw verzekering dekt.