Kan jouw risicoverzekering goedkoper?

Gepubliceerd: 17-10-2018

Kan jouw overlijdensrisicoverzekering goedkoper?

Wie iedere maand een hoge premie betaalt voor zijn overlijdensrisicoverzekering kan mogelijk geld besparen door de verzekering over te sluiten. De premies zijn in de afgelopen jaren immers scherp gedaald. Het klinkt dan ook verleidelijk, maar er zijn wel diverse zaken om rekening mee te houden voordat je een definitieve keuze maakt. Waar moet je rekening mee houden? Doorloop onze checklist en neem contact met ons op om jouw specifieke situatie te bekijken.

Doe de check

1. Check de gezondheidseisen
Ben je door je gezondheid in de gelegenheid over te stappen of bestaat het risico dat je niet geaccepteerd wordt? Als je gezondheidsklachten hebt of hebt gehad, dan kan je aanvraag afgewezen worden door de nieuwe verzekeraar. Dit kan ook na een overstap voor problemen zorgen bij overlijden. Sommige verzekeraars keren bijvoorbeeld niet uit als je in de eerste jaren na het afsluiten van de verzekering overlijdt door de zogenoemde carenzjaren of doordat er achteraf toch tekenen bekend waren van ongezondheid bij het afsluiten van de verzekering

2. Check de gevolgen van je leeftijd
Doordat je intussen ouder bent geworden kan het zijn dat je ondanks de gedaalde prijzen toch op een hogere premie uitkomt. Wij rekenen dat natuurlijk graag voor je uit!

3. Check de voorwaarden
Zijn de voorwaarden van de nieuwe verzekering vergelijkbaar met die van je huidige verzekering? Denk bijvoorbeeld aan een en-bloc regeling, waardoor een verzekeraar het recht heeft de voorwaarden gedurende de looptijd aan te passen als dat nodig is. Kijk ook hoe lang je nog premie moet betalen voor je huidige verzekering. Sommige oudere verzekeringen lopen 25 jaar terwijl je maar 20 jaar premie hoeft te betalen.

4. Check of de verzekering verpand is aan een lopende hypotheek
De bank stelt mogelijk eisen aan een nieuwe verzekering, die waarschijnlijk ook verpand zal moeten worden. Wij controleren bij de bank of dit ook voor jou geldt.

5. Check de oversluitkosten
Bij een overstap maak je kosten voor advies, bemiddeling en afsluiten. Wat in jouw situatie eventuele kosten zijn en hoe snel je deze kosten terugverdiend rekenen wij zo voor je uit.

6. Check de mogelijkheden bij andere verzekeraars
Als je wilt overstappen naar een verzekering met nieuwe tarieven, denk dan ook aan andere verzekeraars dan waar je verzekering nu loopt. Mogelijk hebben zij nog beter passende aanbiedingen voor je. Wij kunnen dit makkelijk voor je vergelijken.

Overstappen of toch niet?
Of het voor jou verstandig is om over te stappen is dus van verschillende factoren afhankelijk. Neem graag contact met ons op om samen te bepalen of overstappen in jouw specifieke situatie interessant is.