Ga jij deze winter op wintersportvakantie?

Gepubliceerd: 28-12-2022

Zie jij jezelf al vanaf een witte piste naar beneden suizen? Waar moet je allemaal aan denken als je op wintersportvakantie gaat?

• Check of jouw reisverzekering een wintersportdekking heeft. Dat is vaak een extra dekking die je 'aan' moet zetten. Controleer ook wat de vergoedingen zijn bij diefstal: Een ski-uitrustig is vaak behoorlijk prijzig.

• Via de basiszorgverzekering ben je in het buitenland net zo verzekerd als in Nederland maar wel tegen de in Nederland geldende voorwaarden en tarieven. De kosten voor de zorg in een wintersportgebied liggen vaak hoger dan in Nederland. Om de extra kosten dat je medische behandeling kost te verzekeren, kies je bij je reisverzekering voor de dekking medische kosten. 

• Heb je nog geen reisverzekering voor jouw wintersportvakantie? Neem dan contact met ons op, we maken graag een vrijblijvende offerte. Ga je vaker op reis? Dan is een doorlopende reisverzekering vaak voordeliger dan een kortlopende reisverzekering. 

• Ga jij met de auto? Check vooraf of je recht hebt op pechhulp, via jouw verzekering, je dealer of een lidmaatschap van de ANWB of Route Mobiel.

• Ga jij met een groep op vakantie? Neem dan vooraf contact met ons op, dan kijken wij voor jou na of annulering van een groepsreis verzekerd is.

• Ga jij binnenkort op wintersport in Italië? In Italië ben je als skiër verplicht een aansprakelijkheidsverzekering te hebben. Je moet als skiër kunnen aantonen dat je een aansprakelijkheidsverzekering hebt via een Conformation of Cover. Naast de verzekerde moet elk meeverzekerd persoon (vaak je gezinsleden) een kopie van het polisblad meenemen én een ingevuld bewijs van dekking waaruit blijkt dat je deel uitmaakt van de groep.

Je kunt de Confirmation of Cover bij ons opvragen. Heb je nog geen aansprakelijkheidsverzekering? Wij maken graag een vrijblijvende offerte.