ABP schaft ANW compensatie af

Gepubliceerd: 13-02-2018

Werk je bij de Overheid of in het Onderwijs?
ABP schaft de ANW-compensatie af, wat nu?

De Anw-compensatie van ABP vervalt per 1 mei 2018. Dit betekent dat als je ná 30 april 2018 overlijdt, jouw partner niet meer in aanmerking komt voor Anw-compensatie. Deze wijziging geldt niet voor nabestaanden die momenteel Anw-compensatie ontvangen. Zij blijven hun uitkering ontvangen volgens de oude voorwaarden. Er is een uitzondering voor mensen die voor 1 mei 2018 ongeneeslijk ziek zijn en zich daardoor voor 1 mei 2018 niet kunnen verzekeren.

Wat is Anw-compensatie?
Als je overlijdt, krijgen jouw partner en kinderen mogelijk een uitkering van de overheid. Dat is geregeld via de Algemene nabestaandenwet (Anw).
Ontvangt jouw partner nog geen AOW? En ontvangt jouw partner geen of maar een gedeeltelijke Anw-uitkering van de overheid? Dan vult ABP tot 1 mei 2018 het nabestaandenpensioen voor je partner in sommige situaties aan. We noemen dat Anw-compensatie. Deze vervalt dus..

Wat nu?
Als het nodig is, moet je zelf iets regelen voor je partner als aanvulling op het nabestaandenpensioen. Wij kijken graag samen met jou wat er gebeurt bij overlijden en wat in jouw situatie verstandig is om te doen. Een simpele oplossing kan zijn het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering. Dat kan al voor een paar euro tot enkele tientjes per maand. Weten wat dit voor jou betekent? Maak snel een afspraak, 1 mei staat zo voor de deur.

Afspraak maken